Sfaturi pentru ochi sănătoși

1. Vizitează cabinetul oftalmologic

Vizitează cabinetul oftalmologic în fiecare an pentru a verifica nu numai acuitatea vizuală, dar și starea de sănătate a ochilor, în general. Păstrează documentele medicale şi prezintă-le medicului când vii la control.

2. Poartă ochelari de protecție

Poartă ochelari de protecție pentru activitățile sau sporturile cu risc și amintește-ți că protecția UV pentru ochi este la fel de importantă ca și crema de protecție pentru piele.

3. Mănâncă sănătos

Mănâncă sănătos și include în dieta ta fructe și legume proaspete, menține-ți o greutate normală, pentru a preveni hipertensiunea arterială și alte boli cu impact asupra ochilor, precum diabetul zaharat.

4. Bea apă

Bea apă, cel puțin șase pahare pe zi. Conjunctiva și pielea delicată din jurul ochilor sunt foarte susceptibile la uscare.

5. Informează-te

Informează-te cu privire la bolile oculare din familia ta: unele, cum ar fi glaucomul sau degenerescența maculară se pot transmite pe linie genetică. Cere sfatul profesioniștilor vederii pentru a preveni apariția lor sau pentru a amâna debutul.

6. Poartă ochelarii

Poartă ochelarii sau lentilele de contact pentru a vedea bine la serviciu, în timpul liber sau când faci sport.

7. Lasă-te de fumat

Lasă-te de fumat pentru că fumatul îți dublează riscul de a orbi mai târziu. Ai o singură pereche de ochi, ai grija de ei!

8. Clipește frecvent

Clipește frecvent și ia pauze regulate, în special când lucrezi la calculator. Verifică dacă monitorul și tastatura sunt poziționate corect.

9. Spală-te pe mâini

Spală-te pe mâini cu regularitate pentru a opri răspândirea virușilor și bacteriilor. Spală-te pe mâini ori de câte ori atingi ochii sau lentilele de contact.

10. Ia măsuri urgent

Ia măsuri urgent dacă observi schimbări în legătură cu ochii tăi. Un diagnostic prompt și un tratament început din timp pot însemna reducerea problemelor pe termen lung. Întreabă-te în fiecare zi: „Ochii mei arată la fel, îi simt la fel, văd la fel?„

Contact PROMAX OPTIC

Lucram cu grija, profesionalism si seriozitate pentru ca tinem la clientii nostrii! Probleme cu vederea? Nu ezitati sa ne cautati!
Va asteptam cu drag!

Mesaj nou pe site

Str. Marasesti nr. 226, Ploiesti

0720 193 777

promaxoptic@gmail.com

}

LUNI – VINERI 09:00 – 18:00